tirsdag 1. oktober 2013

Dømme en loppemarkedbok etter omslaget

Høstens loppemarkedsesong er for lengst i gang, og jeg er ofte å finne i en eller annen bok- eller tegneseriekasse der et av Oslos mange korps eller andre ekstremister prøver å samle inn penger til årets utenlandstur.

Det er ikke alltid like logisk hva jeg tar med meg. På et ellers stusselig loppemarked på Smestad forrige helg, ble jeg til slutt ganske fornøyd med fangsten. Og da snakker jeg ikke om Knut Roms fiskebok Etter ørret. Men av alle ting: tre Agatha Christie-bøker.

Og bøkene ble med hjem kun fordi jeg er overfladisk: de hadde veldig stilige omslag. Og historiene var Doktoren mister en pasient, Fru McGinty er död, og Fem små griser.

Alle tre bøkene er utgitt av Aschehoug, den første i 1937 og to andre i 1953. Det er ikke oppgitt hvem som har tegnet omslagene, og jeg klarer ikke å tyde signaturene, så jeg vet ikke om det er en norsk kunstner, eller om det er internasjonale omslag. Men stilige er de lell.
Agatha Christie - Doktoren mister en pasient - Aschehoug 1937
Agatha Christie - Doktoren mister en pasient - Aschehoug 1937

Agatha Christie - Fem små griser - Aschehoug 1952
Agatha Christie - Fem små griser - Aschehoug 1952

Agatha Christie - Fru McGinty er död - Aschehoug 1952
Agatha Christie - Fru McGinty er död - Aschehoug 1952

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar