onsdag 10. juli 2013

The Internship

En gang imellom ser man en komedie som overrasker deg, som hopper steder du ikke trodde det var mulig å hoppe, som får deg til å le av ting du ikke har ledd av før. The Internship er ikke en slik film. Det er sjelden en film følger en A4-filmoppskrift så slavisk. Du har sett samme handling mangfoldige ganger første, og kommer til å se den igjen.

Vincent Vaughn og Owen Wilson spiller to klokkeselgere som mist jobben sin etter at firmaet deres blir lagt ned, da ingen kjøper klokker lenger,  siden alle har klokke på mobile sin. Etter en sen jobbsøkeøkt foran PC'en sin, finner Vaughn ut at de kan søke et Internship hos Google. De selger seg gjennom et intervju, og kommer til det beste firmaet som noen sinne har eksistert, og som skal gjøre de rike og lykkelige. Hvis du har problemer med Google eller produktplasseringer, er dette virkelig ikke filmen for deg. Her blir Google og Google-produkter solgt deg over en lav sko, og en av de avgjørende scenene i filmen er et langt salgspitch for Google AdWords.

Våre helter skiller seg klart ut, og havner i gruppe med andre utskudd. Og du lurer sikkert på om gamlegutta kan lære de unge og smarte en ting eller to om livet? Selvfølgelig. Gjennom den klassiske amerikanske filmtradisjonen å bli full på strippeklubb.

Men er filmen morsom? Faktisk ja. Du humrer deg gjennom mye, og ler høyt opptil flere ganger. Det jeg synes var positivt, var at Vincent Vaughn faktisk ikke var Vincent Vaughn-slitsom som han som regel er på film. Will Ferrell dukker tidlig opp som slesk madrass-selger, men Rob Riggle stikker av med pris for kjipest bi-figur som gamlehjemscasanova. Ingen Wedding Chrashers,  men heller ingen Couples Retreat. Men du vet hva du får, og du vet hvordan det slutter. Og du får sikkert lyst til å jobbe hos Google etter filmen, siden de har gratis kantine der.

Poster for The Internship

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar