søndag 21. juli 2013

Premium Rush

Aah, den lange listen over sykkelfilmer jeg har eier har nå vokst til fomidable ...  to, etter å ha kommet gjennom Premium Rush, en åndelig oppfølger til Trillingene fra Belleville (eller hvordan var dette...). I Premium Rush treffer vi Joseph Gordon-Levitt som sykkelbudet Wilee, som ikke tror på bremser. Han får en levering den lett desperate Bobby Monday, Michael Shannon i sedvanlig småpsykopatisk driv, av ukjente grunner vil ha kloen i.

Poster for Premium Rush


Jeg husker at jeg så traileren til denne for en god stund siden og tenkte at det var et kult kosept med sykkelbud-action i New York, og at det nok var verdt en kinobillett. Men det slapp jeg å gjøre, siden filmen ikke dukket opp på norske kinolerreter, men ble levert rett til dvd-hyllene. Og i etterkant er dette mer en film for fredagssofaen, enn for sal 1 på Colosseum.

Det som er veldig bra med Premium Rush, er at mange av sykkeljaktene (jepp sykkeljakter i flertall) er ganske så nervepirrende, og jeg tok meg i å skvette til flere ganger når de forskjellige sykkelbudene smatt mellom biler og andre elementer som blokkerte ferden mot målet (men er ikke ferden det egentlige målet?).

Rollene i filmen er ikke spesielt dype, og dette er ikke filmen for stor karakterutvikling. Du har Wilee, sykkelbudet som hoppet av advokatstudiet siden han ikke kunne takle å jobbe på kontor, og som kjører gjennom byen uten bremser. Manny (Wolé Parks), treningsjunkien og Wilees bitre rival. De kjemper begge om gunsten til Vanessa (Damia Ramirez), Wilees eks, som ikke skjønner hva som driver Wilee. Og selvfølgelig sosiopatiske Bobby Monday, som ikke skjønner hvorfor ingen kan gjøre som han vil. Det skal filmen ha, de har en veldig bra skurk, som ikke vekker noe særlig med sympati.

Filmen har en veldig "A til B"-historie, og etter den første jakten satt vi i sofaen og lurte på om hele filmen skulle være en lang jakt. Men med litt kreativ bruk av hopping i tid, pusler filmen sammen bitene i historien, og du skjønner snart hvorfor alle gjør hva de gjør (pluss/minus).

Så ganske kul film. Gode idéer, selv om de ikke alltid er like godt gjennomførte. Gordon-Levitt er sitt vanlige sjarmerende jeg i hovedrollen, og Shannon er herlig desperat som skurk. Bedre enn B-filmfølelsen du får av coveret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar