tirsdag 23. juli 2013

Maniac Cop

Hvis du ser på listen over roller Bruce Campbell har hatt, finner du mye rart. Du finner selvfølgelig rollen som Ash i de tre originale og grøsserklassiske Evil Dead-filmene (Groovy...), tittelrollen i den sære, men morsomme sci-fi-western serien The Adventures of Brisco County jr., rollen som Autolycus i Hercules/Xena, legendariske Sam Spade i Burn Notice, og selvfølgelig rollen som Elvis i Bubba Ho-Tep. Og mange andre. I følge IMDb har han spilt i 105 forskjellige filmer/serier/spill, og mange av disse kan det være greit å ikke fokusere så alt for mye på. Som rollen som Jack Forrest i Maniac Cop.

Poster fra Maniac Cop


Filmen lyste mot meg fra en blu-ray-hylle på Platekompaniet til en hyggelig pris. Og siden jeg har et minne av det coveret, eller noe i nærheten, fra min bardoms videosjappe, ble fristelsen for stor. Pakken besto ev en blu-ray og en DVD. Hvorfor i all verden den finnes på blu-ray, vet jeg ikke, for bildet var veldig langt unna noe du kan kalle restaurert. Eller hvis det var restaurert, vil jeg ikke vite hvordan det så ut opprinnelig.

Filmen har forsåvidt en god idé i grunnen: Noen i politiuniform tar livet av uskyldige mennesker. Er det noen som har kledd seg ut, eller er det en politimann som har fått nok? Tom Atkins spiller rollen som den deprimerte politimannen som etterforsker saken, og Bruce Campbell har rollen som politimannen Jack Forrest. Jack blir anklaget for mordene etter at hans kone blir drept i samme hotellrom der hun har funnet han med hans elskerinne.

Men bortsett fra den på tiden originale idéen, er dette en spenningsfilm som lander langt under gjennomsnittet. Den blir aldri særlig skummel, og før du vet ordet av det lander filmen i budsjettavdelingen i slasher-land. Manus virker shabby, skuespillerene vant neppe noen priser, og filmen ser fantastisk billig ut. Men heller ikke så dårlig at den er verdt å se fordi den er dårlig. Til det er den for kjedelig. Så ikke en film som kommer til å oppleve gjentatte avspillinger hos meg.

Filmen fikk merkelig nok to oppfølgere, med Campbell på plass i den første.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar