onsdag 24. juli 2013

Lunch 01 - 2013

Jeg ble raskt en fan av Lunch av Børge Lund etter å ha lest den første gang, og det gleder mitt tegneserielesende hjerte at serien nå har fått eget blad, og er ment å komme ut med åtte nummer i året. Serien har tuslet og gått som biserie i Pundus siden 2009 (hvis jeg ikke tar helt feil...), og har allerede tre album og et julehefte bak seg. Da serien begynte, virket det som om den skulle sirkle mest rundt figuren Kim, den mer normale på kontoret, men etter kort tid hadde Kjell snakket seg fremst i stripene, og er nå stripenes ubestridte, kverulerende midpunkt.

Og det er Kjell som preger første nummer også, og langhistorien i dette nummeret forklarer hvordan Kjell grunnla Kjelltech, din partner i solutions. I tillegg til mange sider Lunch (25 av 52 sider etter litt telling), finner vi også Gummbah (vitsetegninger av nederlandske Gertjan van Leeuwen), Wumo, Talking to me? av Martin Kellermann, Fagprat av Flu Hartberg, Pophits av Hugleikur Dagsson, og en ensiders av Johan Wanloo. Wumo er jo overalt om dagen, så der har jeg merket av overeksponeringsspøkelset har lagt sin klamme hånd over meg. Wanloo og Hartberg har fortsatt ikke vunnet meg over, og Gummbah og Pophits er jeg villig til å gi flere sjanser. Men det er jo Lunch jeg kommer til å kjøpe bladet for, og den holder fortsatt høy standard.

Lunch er litt Dilbert, bare morsommere og med bedre tegninger. Alle kjenner en Kjell, og har du jobbet på eller i nærheten av et kontor, kjenner du deg garantert igjen i siuasjoner og tåkemøteprat. Og jeg må inrømme jeg har stor tro på spalten Slides gone bad.

Det eneste jeg er litt redd for, er at serien ikke har gått lenge nok og at det ikke er nok Lunch-striper til å drive et eget blad i lengde.

Alt i alt et lyspunkt i en bladhylle nær deg. Kanskje litt bedre bi-historier, men vi lar det få gå seg til.

Neste nummer vil effektivisere deg 5. august. Bladet koster 49,90, og du kan abonnere for 329,- i året.

Lunch 01 - 2013
Lunch nr. 1 -2013
Skanneren er litt sliten. Bakgrunnen er egentlig grønn.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar